Belgische FNG neemt Steps en Superstar over

Het Belgische modebedrijf FNG Group neemt de damesmerken Steps en Superstar over van de Coltex Retail Group.

Het Belgische modebedrijf FNG Group neemt de damesmerken Steps en Superstar over van de Coltex Retail Group.

FNG groeit door deze acquisitie uit tot 300 eigen winkels in de Benelux en meer dan 1800 medewerkers. De collecties worden bovendien verkocht via 1500 multibrandstores offline en online. Door deze stap zal de groepsomzet van FNG Group stijgen tot meer dan € 225 mln op jaarbasis. De afgelopen jaren verdrievoudigde de omzet van de onderneming.
Het centraal aangestuurde aankoopplatform wordt uitgebreid met kantoren in Istanbul, New Delhi en Hongkong. De aankoop wordt gefinancierd met cash, bankleningen en obligaties.

Na het afstoten van de twee modemerken blijft binnen de Coltex Retail Group alleen het modemerk Didi over. Coltex noteerde de afgelopen jaren rode cijfers en is niet in staat te investeren in het herpositioneren van alle drie de modemerken. In 2011 stopte het bedrijf uit Heerhugowaard al met het jeansmerk Forecast.

FNG werd eind 2003 opgericht door drie ingenieurs, Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke. Onder de groep vallen de modemerken Fred & Ginger, Van Hassels, CKS, Baker Bridge en de Nederlandse ketens Claudia Sträter en Expresso. De Nederlandse ketens werden in respectievelijk 2012 en 2013 overgenomen.

Steps heeft in totaal 112 filialen in Nederland en 11 in België en heeft momenteel 600 collega's. Superstar heeft 75 filialen en bij deze keten werken 400 mensen.
In 2004 verkeerde Steps korte tijd in surseance van betaling, maar de aandeelhouders konden met een kapitaalinjectie een faillissement voorkomen. Wel werden 20 filialen af gestoten.