Bedrijventerrein Valkenburg moet woonwijk worden

Het voormalig bedrijventerrein van Uxem en Omtzigt in Valkenburg (ZH) wordt getransformeerd naar een aantrekkelijke, duurzame woonwijk. Bouwend ontwikkelaar KBM Groep en de gemeente Katwijk hebben hiervoor een intentieovereenkomst getekend. 

Kunststoffabrikant Uxem verruilde in 2003 het bedrijventerrein aan de Katwijkerweg voor een nieuwe locatie in Lelystad. Ook was op het terrein lang een vestigingslcocatie voor bouwmaterialenhandelaar Omtzigt. 

KBM en de gemeente Katwijk zien nu mogelijkheden woningbouw op deze locatie te realiseren. Beide partijen willen onder de naam 't ValkenTij er een mooie en kleinschalige wijk bouwen. 

Dit plan resulteert in een gebiedsontwikkeling met minimaal 70 nieuwe woningen en met een nieuwe openbare ruimte. Er worden ruime eengezinswoningen gebouwd, maar ook comfortabele appartementen en betaalbare woningen. In het plan moet minimaal de helft van de woningen betaalbaar moet zijn. 

'Met het tekenen van de intentieovereenkomst zijn we weer een stap dichterbij de realisatie van dit mooie plan', aldus wethouder Gerard Mostert. 'Daarnaast maken we van een lelijke plek een prachtige plek om te wonen. Door een goede mix van sociale huur en koopwoningen, draagt dit weer bij aan de ambitie van de gemeente om meer betaalbare woningen te bouwen.’