Arzan Wealth uit Dubai koopt samen met Equity Estate NWO-kantoor

Hill Top 3, opgericht en gemanaged door Equity Estate en Arzan Wealth (DIFC), heeft het gebouw van Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in Den Haag gekocht.

De aankoopprijs is ongeveer € 40 mln. Equity Estate is mede-investeerder. Voor Arzan Wealth is dit de derde belegging in Nederland en de eerste belegging in de joint venture met Equity Estate. Andere kantoren in de Nederlandse portefeuille van Arzan Wealth zijn het nieuwe kantoor van Heerema in Leiden en het NEM-kantoor langs de A4 in Zoeterwoude. 

Arzan Wealth (DIFC) Limited is een in Dubai gevestigd vastgoedbedrijf gereguleerd door de Dubai Financial Services Authority. Volgens Nard Schuddebeurs van Equity Estate is dit een investeerder die voor de lange termijn belegt in vastgoed, anders dan andere buitenlandse private equity investeerders. "Arzan Wealth mikt op kantoren met sterke huurders en lange termijn huurcontracten, minimaal 10 jaar. Gezamenlijk bouwen we in Nederland aan een kwalitatief hoogwaardige portefeuille." 

De belegger uit Dubai heeft voor in totaal 1 mrd dollar aan assets onder management, in Europa, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Golfstaten. Zowel kantoren en distributiecentra als studentenwoningen en retail.

Het kantoorgebouw Java aan de Laan van Nieuw Oost-Indië heeft een oppervlakte van 13.635 m² en beschikt over 176 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage. Het complex is in 2000 opgeleverd, heeft een energielabel A en is langjarig verhuurd aan NWO. Het contract dat eind vorig jaar werd verlengd loopt pas over 13 jaar af.

Het gebouw maakte onderdeel uit van de grote Nederlandse portefeuille die de Deka onlangs heeft verkocht aan de Amerikaanse beleggers Fortress Investment Group, de Liv-portefeuille. Die is van de hand gegaan voor een totaal bedrag van ruim € 360 mln. Het betrof 13 kantoren in verschillende steden, in totaal 175.000 m². Het NWO-kantoor is nu gelijk doorverkocht.

Enrico van Erkelens, ceo van Equity Estate: “Wij zijn blij met de verwerving van het NWO-gebouw in Den Haag. Het gebouw past perfect in de beleggingscriteria van de joint venture tussen Arzan en Equity Estate door de lange huurtermijn en de kwaliteit van de huurder. De transactie hebben we binnen 6 weken afgerond, wat voor alle betrokkenen een uitdaging was. Wij zien kansen in de Nederlandse kantorenmarkt en willen daar graag gezamenlijk met onze partners investeren. Met een aantrekkende economie die beter presteert dan Europese buren, verwachten we dat Nederland aantrekkelijke kansen blijft bieden voor internationale investeerders.”

JLL adviseerde de verkoper in deze transactie. Kopers werden geadviseerd door NL Real Estate, AKD en BDO. Equity Estate zal het asset management verzorgen.