Annelou de Groot nieuwe baas Cushman

Annelou de Groot is de nieuwe CEO in Nederland van internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Ze volgt Jeroen Lokerse op die een rol krijgt bij de mondiale organisatie in New York.  

Geruchten dat Lokerse een Amerikaans avontuur aangaat, gingen vorig jaar al rond in de markt. Lokerse staat al meer dan 10 jaar aan het hoofd van de Nederlandse organisatie van Cushman & Wakefield. Daarvoor werkte hij als ontwikkelaar bij Ballast Nedam en directeur bij Troostwijk Makelaars. Cushman & Wakefield bouwde hij uit als de retailspecialist in Nederland en nam tijdens Covid het voortouw in de discussie tussen huurders en verhuurders.

Door overname van DTZ Zadelhoff, destijds marktleider van Nederland, werd hij het boegbeeld van de internationale vastgoedadviseurs in Nederland. Hij veranderde de DTZ-organisatie van een transactie georiënteerd bedrijf in een dienstverlenende organisatie met hogere marges. In de organisatie werd zijn succesvolle transformatie beloond met een functie in de Europese board.

Lokerse over zijn nieuwe wereldwijde rol binnen Cushman & Wakefield: 'Data en analytics vergroten de transparantie van vastgoed als beleggingscategorie en stimuleren een beter inzicht en besluitvorming in alle aspecten van de sector. Dit is al mijn hele carrière een ambitie van mij.'

De Groot geldt als een echte rising star in de markt. Voor ze in dienst trad bij IWG, met als bekendste merknaam Regus, onderscheidde zij zich in functies als directeur van winkelfonds Vastned en als directeur van het samenwerkingsverband van lokale makelaars, Dynamis.  'Ik kijk er naar uit om in een uitdagende tijd met veel ontwikkelingen binnen de vastgoedmarkt bij Cushman & Wakefield aan de slag te gaan', aldus De Groot. 'Naast mijn leidinggevende rol binnen de organisatie zal ik me ook inzetten voor een meer diverse en inclusieve werkomgeving waarin alle collega's het beste uit zichzelf kunnen halen.'