Aedifica verwerft nieuw te bouwen zorgcomplex in Roosendaal

Aedifica Nederland, een dochteronderneming van het Belgische Aedifica, heeft een nieuw te bouwen zorgvastgoedlocatie in het centrum van Roosendaal aangekocht. 

Het nieuwe complex, Huize Roosdael, wordt ontwikkeld op de site van een voormalig schoolgebouw dat volledig herbestemd en herontwikkeld wordt tot een hedendaagse woonzorglocatie voor senioren met hoge zorgbehoeften. De zorgresidentie zal naar verwachting in de loop van het eerste kwartaal van 2019 worden opgeleverd met een capaciteit van 26 wooneenheden.

Het totale investeringsvolume van het project bedraagt circa € 6 mln bij een initieel huurrendement van circa 6,5%. Aedifica financiert de aankoop uit eigen kredietfaciliteiten. Het bouwproject zal turnkey worden opgeleverd door IDBB Vastgoed.

De exploitatie komt in handen van Compartijn, een Nederlandse particuliere zorgverlener die kleinschalig wonen en hoogwaardige zorg aanbiedt voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Compartijn exploiteert thans vier locaties en zal in de nabije toekomst meerdere woonzorgwoningen van Aedifica in exploitatie nemen. Compartijn is een deelneming van Incluzio, een dochteronderneming van Facilicom Services Group. Aedifica heeft met Compartijn een huurovereenkomst gesloten voor 20 jaar.

Cushman & Wakefield heeft deze transactie namens verkoper IDBB Vastgoed begeleid. Stibbe trad op als juridisch adviseur van Aedifica.

Laatste nieuws

Evenementen