Aedifica koopt zorgappartementen in Den Haag en Beegden

De Belgische Aedifica blijft gestaag de investeringen in Nederlands zorgvastgoed uitbreiden. De zorgbelegger heeft nu zorgappartementen gekocht in Den Haag en Beegden (Limburg).

Volgens CEO Stefaan Gielens van Aedifica zullen meer investeringen in Nederland volgen.

In Den Haag gaat het om een pand met 28 zorgeenheden dat geëxploiteerd wordt door zorgorganisatie Martha Flora. De verkopende partij is Annexum. Aankoopprijs is ongeveer € 8,5 mln met een aanvangsrendement van ongeveer 6,5%.

Het pand ligt aan Badhuisweg 165 – 167, een groen omgeving waar senioren zijn gehuisvest die continue dienstverlening nodig hebben. Het gebouw is in 2013 geheel gerenoveerd en aangepast aan de nieuwe functie.

In Beegden is de ontwikkeling van 19 zorgappartementen aangekocht. Hiermee is een bedrag gemoeid van € 5 mln met een BAR van eveneens ongeveer 6,5%. Dit complex wordt gemanaged door Compartijn. Het verzorgingscomplex wordt gerealiseerd in de Heerenstraat-Zuid 20 in Beegden, vlakbij Roermond. Hier staat een boerderij die geheel wordt herontwikkeld. Het pand wordt in het tweede halfjaar 2018 opgeleverd.

Aedifica breidt hiermee tevens de samenwerking uit met de twee zorgaanbieders.