Aedifica koopt verpleeghuis in Maarssen

Aedifica heeft een verpleeghuis met een capaciteit van 75 eenheden in Maarssen gekocht. Het wordt gerenoveerd en uitgebreid.

Het verpleeghuis De Merenhoef wordt uitgebaat door de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Het zal grondig worden gerenoveerd tot een hedendaagse woonzorglocatie voor senioren met een hoge zorgbehoefte en uitgebreid met nieuwe ontvangst- en serviceruimten, met onder andere een restaurant en dagverzorgingscentrum.

Tijdens de verbouwing zal het verpleeghuis in gebruik blijven en in de loop van het derde kwartaal wordt het project opgeleverd. Op de site worden naast het verpleeghuis tevens seniorenappartementen ontwikkeld, een eerstelijns gezondheidscentrum en aanleunwoningen. Deze verwerft Aedifica echter niet.

Aedifica heeft het bestaande gebouw gekocht voor € 2 mln en investeert nog eens € 7 mln in de verbouwing. Koolstof Vastgoed uit Woerden is de ontwikkelaar van het turnkey renovatie- en nieuwbouwproject.  In totaal investeert de Belgische beursgenoteerde belegger in zorgvastgoed dus € 9 mln, tegen een bruto huurrendement van circa 7%.

Aedifica heeft met de exploitant een huurovereenkomst gesloten van 15 jaar, met verlengingsopties voor de huurder. 

Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg heeft 256 vestigingen in Nederland en is verantwoordelijk voor professionele gezondheidszorg en het welzijnswerk van het Leger des Heils in Nederland. Hierbij gaat het om maatschappelijke opvang, ouderen- en gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, jeugdhulp, verslavingszorg, preventie en maatschappelijk herstel.

De Nederlandse portefeuille van Aedifica telt thans 24 zorglocaties met een totale capaciteit van meer dan 900 bewoners en een totale waarde van € 181 mln. Als alle aangekondige projecten gerealiseerd zijn omvat de portefeuille hier 26 sites en een waarde van € 270 mln.