Aan de Stegge Twello realiseert uitbreiding beurshal Rai Amsterdam

Aan de Stegge Twello heeft een engineer & build overeenkomst gesloten met Rai Amsterdam voor de uitbreiding en renovatie van beurshal 5 van de Rai.

Het betreft een uitbreiding van 4000 m² op de huidige locatie van parkeerterrein P9 aan de Wielingenstraat in Amsterdam. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang.

Tweede samenwerking
De uitbreiding van de beurshal maakt deel uit van de uitwerking van de toekomstvisie van Rai Amsterdam. Met de uitbreiding van hal 5, grenzend aan de Europahal, krijgt het congrescentrum aan de zijde van de Wielingenstraat een compleet nieuw gezicht. In 2016 realiseerde Aan de Stegge Twello het multifunctionele parkeergebouw bij Rai Amsterdam langs de A10 met de twee in het oog springende wokkelvormige hellingbanen. Net zoals bij het parkeergebouw is Rai Amsterdam ook in dit traject geadviseerd door Res & Smit uit Amsterdam. Zij begeleiden tevens de werkzaamheden rondom project- en contractmanagement tot en met de oplevering.

Ontwerp
Het ontwerp van de beurshal is gemaakt door Benthem Crouwel Architects. Zij ontwierpen ook het parkeergebouw, het Elicium en het Amtrium. Aan dit ensemble wordt nu de nieuwe hal 5 toegevoegd. De beurshal wordt gerealiseerd op het huidige parkeerterrein over een lengte van 135 meter en wordt 30 meter diep.