AG Real Estate zet eerste stap in Nederlands zorgvastgoed

AG Real Estate heeft voor rekening van moedervennootschap AG Insurance, haar eerste investering in de zorgsector in Nederland gerealiseerd. Het betreft de aankoop van een perceel grond in Dronten, waar een multifunctioneel complex komt.

Deze grootschalige ontwikkeling met de naam 'De Kroon' en gelegen aan het Koning Willem Alexanderplein, zal naast diverse woningen, ook een woonzorgcentrum en een polikliniek omvatten. Na oplevering zal Coloriet hier zorg verlenen aan bewoners met dementie en verhuist de polikliniek Dronten van het St Jansdal ziekenhuis naar deze locatie.

AG Real Estate heeft de ambitie om de komende jaren een portefeuille van Nederlands zorgvastgoed op te bouwen. De belegger is al geruime tijd actief in zorgvastgoed in België, Duitsland en meer recentelijk in Spanje. De verwerving van deze locatie in Dronten is de eerste stap in Nederlands zorgvastgoed voor AG Real Estate.

Tevens is het de start van de samenwerking met Sectie5, dat AG Real Estate heeft geadviseerd bij de acquisitie en in blijft staan voor de opvolging van de werken, het toekomstig beheer van dit project en eventuele toekomstige zorgvastgoedprojecten van AG Real Estate in Nederland.