AEW koopt kantoor naast Amsterdam Centraal Station

AEW heeft op basis van off-market transactie De Ruijterkade 139 in het centrum van Amsterdam gekocht. 

Het kantoorgebouw is gekocht van Midvast namens een Duitse separate account. Het kadaster meldt een koopsom van € 13,63 mln.

Het kantoorgebouw ligt naast het Centraal Station van Amsterdam en werd in 1915 gebouwd als het havenkantoor voor de Amsterdamse IJ-haven. Het pand heeft het veel kenmerken uit de tijd behouden. Het pand meet 2142 m² totale verhuurbare oppervlakte, dat is verdeeld over vier verdiepingen en een kelderverdieping. AEW zal gedurende de komende 12 maanden een volledige renovatie uitvoeren, om het object dat momenteel volledig leeg staat, te verbouwen tot een hoogwaardige kantoorruimte.

De vraag naar kantoorruimte in Amsterdam is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, wat heeft geleid tot een tekort aan beschikbare hoogwaardige ruimte in de Nederlandse hoofdstad, waar de leegstandspercentages op een historisch dieptepunt van 2,2% liggen.

AEW werd geadviseerd door CityState, Savills Building en Project Consultancy en Loyens & Loeff, en de leverancier door JLL MidCap en Labré.