218 huurappartementen in PTT Sorteercentrum

Het leegstaande voormalig PTT Sorteercentrum aan de Jan van Foreeststraat in Utrecht wordt verbouwd tot woningen. MidNed Projectontwikkeling realiseert hier 218 huurappartementen en drie kleine kantoorruimten.

 

 

De appartementen krijgen een oppervlakte van minimaal 25 en maximaal 54 m² en zijn vooral bedoeld voor starters, expats en studenten. De kantoorruimten worden 30 m². De woningen krijgen een door een architect ontworpen ‘woonmeubel’ waarin op compacte wijze alle voorzieningen zijn geïntegreerd zoals een badkamer, wc, kastruimte, keuken met daarboven een slaapruimte.

Er is veel aandacht voor groen. De grotere appartementen op de bovenste laag krijgen een eigen terras. De kleiner appartementen kunnen gebruik maken van twee gemeenschappelijke dakterrassen. Langs de Kruisvaart komt een gemeenschappelijke buitenruimte. Daarnaast wordt het huidige stenen parkeerterrein groener ingericht.  De ontwikkelaar stelt voor onderzoek te doen naar de mogelijkheid om een aantal elektrische deelauto’s te plaatsen, zodat minder parkeerplekken nodig zijn. Verder is het streven energieneutraal te bouwen. Er wordt onderzocht of er zonnepanelen geplaatst kunnen worden.

CBRE is als adviseur van Midned Projectontwikkeling bij de aankoop betrokken geweest.