Haagse gemeenteraad akkoord met herontwikkeling Vitalizee

Nadat vorige week bekend is geworden dat Legoland naar Den Haag komt om in 2019 haar deuren te openen, heeft ook de Haagse gemeenteraad haar finale goedkeuring gegeven op de plannen.

In het voorjaar 2019 zal aan de boulevard van Scheveningen het hernieuwde Vitalizee haar deuren openen. Om ruimte te maken voor deze herontwikkeling zal het huidige pand worden gesloopt. Vervolgens wordt onder de boulevard een kelder van circa 3.000 m2 gerealiseerd waar de attracties van Legoland in gehuisvest zullen worden. Op de begane grond is naast de entree en de winkel van Legoland ook ruimte voor horeca. Ook op de eerste verdieping zullen horeca functies komen welke de beschikking krijgen over een groot dakterras van circa 700 m2. Bezoekers kijken straks vanuit hun stoel zo over de boulevard richting zee.

De herontwikkeling van Vitalizee omvat in totaal circa 5.800 m2. Het project wordt ontwikkeld door SENS real estate in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag. Het project is niet over één nacht ijs gegaan. Al in 2012 hadden SENS real estate, de gemeente Den Haag en Merlin, het moederbedrijf van Legoland, plannen voor deze locatie. Dat het niet eerder van de grond kwam had met name te maken met economische omstandigheden. De wens van Legoland om hun attracties op een grote aaneengesloten verdieping te huisvesten heeft geleidt tot de planvorming voor een kelder onder de boulevard. De bovenbouw zal een eigentijdse uitstraling krijgen met veel transparantie en een heldere inpassing in de situatie. De ontwikkeling sluit goed aan bij de Kust Gezond ambities van de Gemeente en de verder ontwikkeling van de boulevard. Doelstelling daarin is onder andere het sterker verbinden van de boulevard met het achterland. De herontwikkeling van Vitalizee kan daarin een belangrijke schakelfunctie vervullen. De sloop staat gepland voor eind 2017.