CBRE Global Investors koopt dc Broekman

CBRE Global Investors heeft het grootste deel van de Broekman Logistics Campus verworven, gelegen in Born, namens investeerders. De transactie is gestructureerd als een sale- en lease back overeenkomst met de gebruiker, Broekman Logistics.

 

De aankoop betreft twee logistieke magazijnen aan de Heirweg in Born, waarvan er één eerder dit jaar werd ontwikkeld. Het totale verhuurbare oppervlak is 33.914 m², inclusief kantoor- en mezzanine. Het gebouw wordt volledig verhuurd aan Broekman Logistics op basis van een leasecontract van 15 jaar.

De koopsom volgens het Kadaster bedraagt € 27,83 mln. Het vastgoed is eigendom van de in Luxemburg gevestigde entiteit Larby s.a.r.l.

Vorig jaar werd het startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe warehouse van 18.000 m2 in Born. Daarmee is de totale warehouse oppervlakte van Broekman Logistics Limburg gegroeid naar 55.000 m2. Het bestaande warehouse wordt gebruikt voor assemblage en distributie voor graafmachinefabrikant Kubota en voor de opslag van diverse palletgoederen van andere klanten. Met de komst van de nieuwe loods is de warehousing footprint uitgebreid en wil Broekman we nog meer inspelen op 'value added logistics'. De logistieke dienstverlener heeft ook nog een distributie- en assemblagecentra in Breda, Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen en Maastricht.

Jan van Bakel, Transaction Manager Nederland bij CBRE Global Investors: "We hebben een uitstekend logistiek gebouw verworven op een goede locatie in Nederland. Born profiteert van een zeer goede bereikbaarheid via alle belangrijke vervoersverbindingen. Daarnaast zijn we verzekerd van een stabiele kasstroom voor de lange termijn met deze solide huurder.“

Paul Oremus, Country Manager Nederland bij CBRE Global Investors, voegt daar aan toe: "De aankoop van dit logistieke magazijn is een goede aanvulling op onze portefeuille, omdat wij de ambitie hebben ons logistieke platform in Nederland verder uit te breiden. We zien dat de belangstelling voor core logistieke centra in Nederland toeneemt. Gezien het ruime kapitaal dat beschikbaar is, verwachten we ook op dit gebied meer acquisities in de komende periode."

CBRE Global Investors werd geadviseerd door JLL en juridisch door Houthoff Buruma. Broekman Logistics werd juridisch bijgestaan door CMS Derks Star Busmann en voor commercieel advies door DTZ Zadelhoff.