Blockchain specialist start platform voor beleggen in huurwoningen

Robert-Reinder Nederhoed heeft het bedrijf Blandlord opgericht, waarmee particulieren kunnen beleggen in huurwoningen. Nederhoed is tevens CEO van het blockchain bedrijf Biccur en bitcoin dienstverlener Bitmymoney.

Bij Blandlord kunnen particulieren met een klein bedrag beleggen in verhuurd vastgoed. Het is een nieuw platform voor beleggingen in bestaande huurwoningen. Iedere maand ontvangt de belegger het rendement – zijn aandeel in de huurinkomsten – op de bankrekening. Nederhoed zegt te mikken op een rendement tussen 4 en 6%.

Blandlord start met appartementen in R’dam, Den Haag en Utrecht. Deze woningen zijn vrij van bankleningen. Volgens Blandlord is er in deze steden een groeiende vraag naar betaalbare woonruimte voor starters op de woningmarkt. Elke woning heeft een makelaar als beheerder -en aanspreekpunt- voor de huurder.

Bij Blandlord kiest de belegger zelf in welke woningen hij een aandeel wilt kopen. 'Gebruikers spreiden hun risico, door in tien woningen € 1000 te beleggen, in plaats van € 10.000 in 1 woning', aldus het persbericht.

Op dit moment werkt Blandlord met een besloten groep gebruikers. De officiële lancering is op 14 september 2016.