Round Hill koopt 400 woningen voor € 40 mln

Round Hill Capital heeft de Mixed Residential Portfolio Holland ) van circa 400 woningen voor circa € 40 mln gekocht. Verkopers zijn een aantal particuliere beleggers.

Round Hill Capital heeft de Mixed Residential Portfolio Holland ) van circa 400 woningen voor circa € 40 mln gekocht. Verkopers zijn een aantal particuliere beleggers.

De portefeuille bestaat uit circa 200 eengezinswoningen en 200 appartementen en is verspreid over Nederland. Daarnaast bevat de portefeuille verschillende onzelfstandige eenheden en commerciële units. De portefeuille is verkocht via een besloten en gestructureerd verkoopproces, waarbij middels een zogenaamde voorronde een beperkt aantal beleggers is geselecteerd.

Round Hill Capital is een buitenlandse vastgoedbelegger met een focus op residentieel vastgoed. Eerder al kocht Round Hill omvangrijke portefeuilles van CBRE GI, het WIF en de woonportefeuille van Lips.

J. de Zwart, directeur ABC Capital, de vastgoedadviseur die voor de verkopers optrad: “Een beperkt aantal geïnteresseerde woningbeleggers is door ons geselecteerd en uitgenodigd voor deelname aan dit dispositieproces. Voor deze woningportefeuille was veel interesse van met name internationale beleggers. Dit bevestigt het beeld dat buitenlandse beleggers zeer actief zijn op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt. Het geeft niet alleen aan dat buitenlandse beleggers zich oriënteren, maar ook dat deze partijen bereid zijn transacties te effectueren en zich hiermee voor langere tijd wensen te committeren in Nederland”.

Volgens ABC Capital zullen er binnenkort nog verschillende volumineuze woningportefeuilles worden afgerond.