Triodos Vastgoedfonds haalt € 22 mln op

Triodos Vastgoedfonds heeft de emissie van nieuwe gewone aandelen succesvol afgerond.

De emissie heeft plaatsgevonden via een private placement onder gekwalificeerde beleggers en een public placement onder zittende en nieuwe beleggers. Het Fonds heeft 2,759,620 nieuwe gewone aandelen uitgegeven tijdens de public placement en 5,357,143 nieuwe aandelen tijdens de private placement, wat overeen komt met een totaal van € 22,726,936 aan nieuw kapitaal. De prijs van de aangeboden aandelen was € 2,80 per aandeel.

Per 11 juli 2017 komt het totaal aantal uitgegeven aandelen van Triodos Vastgoedfonds op 16,653,591. De emissie heeft de balans van het fonds aanzienlijk versterkt en geeft het fonds de gelegenheid om verder te groeien naar € 100 mln met een leverage die onder 50% blijft. De financieringsstructuur biedt het fonds de mogelijkheid om nieuwe panden te acquireren die voldoen aan de duurzame criteria.

De emissie is gerealiseerd in nauwe samenwerking met NIBC Bank, die optrad als joint selling agent.

De nieuwe gewone aandelen die zijn uitgegeven als resultaat van de private placement zijn per vrijdag 16 juni 2017 genoteerd bij Euronext Amsterdam. De nieuwe gewone aandelen die worden uitgegeven als resultaat van de public placement zullen per morgen, dinsdag 11 juli 2017, genoteerd worden bij Euronext Amsterdam.

Triodos Vastgoedfonds is opgericht in 2004 en is het eerste duurzame vastgoedfonds in Europa. Het fonds belegt uitsluitend in duurzaam gebouwde of duurzaam beheerde panden en monumenten.

De focus van de directie van het fonds ligt onder meer op het nog verder verduurzamen van de portefeuille. Daarbij is het continueren van de in 2014 behaalde CO2-neutraliteit een belangrijke factor. De bezettingsgraad bedraagt 92%. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten is ruim 4 jaar.