De Boer kondigt tender aan voor kavel in Kop Zuidas

Directeur Klaas de Boer van Bureau Zuidas heeft op de PROVADA een vooraankondiging gedaan van de tender die in september gaat starten voor een strook langs de A10 in de kop Zuidas.

In die strook - een zichlocatie naast de afrit Rai van de A10 - is ruimte voor 50.000 m2 bvo. Het maakt deel uit van de randbebouwing van het gebied Kop Zuidas, in aansluiting op de bebouwing langs de Europaboulevard tegenover de RAI.
Volgens De Boer kan de strook in delen of in zijn geheel worden ontwikkeld en bij voorkeur met een variëteit aan functies. De gemiddelde bouwhoogte is 30 meter, met accenten tot 40 en 60 meter. Overigens past de gewenste ontwikkeling niet in het huidige bestemmingsplan. Dat zal herzien moeten worden waardoor de kavels op zijn vroegst in 2018 geleverd zullen worden.

Door veranderende marktomstandigheden zal een deel van de Kop Zuidas anders ontwikkeld worden dan in 2009 was voorzien. Voor de ontwikkeling van de zuidelijke punt van Kop Zuidas wordt een nieuwe ontwikkelingsstrategie opgezet die uitgaat van een gewijzigde ruimtelijke verkaveling en van een programma van meer wonen. Hierin wordt de strook langs de A10 als eerste ontwikkeld, waarna het binnengebied (met ruimte voor circa 450 woningen, waar ooit het theater van Joop van de Ende gepland was) volgt.