Evans Randall zet datacenter Amsterdam Zuidoost in etalage

Evans Randall Investors wil een datacenter in Amsterdam Zuidoost verkopen. Het AMS5 datacenter werd gebouwd in 2011 en heeft een oppervlakte van 13.120 m². De belegger verwacht er minimaal € 23 mln voor te krijgen.

AMS5 is verhuurd aan Equinix, een wereldwijde beursgenoteerde data center operator. Het huurcontract heeft nog een looptijd van 15 jaar. 

AMS5 ligt op het bedrijventerrein in Amsterdam Zuidoost, in de nabijheid van het centrum van Amsterdam en de luchthaven Schiphol.

Kent Gardner, chief executive van Evans Randall: "Amsterdam had vorig jaar een sterke groei in datadiensten. AMS5 biedt de mogelijkheid om te investeren in een prime datacenter met een langlopend huurcontract en zekere huurinkomsten, in het hart van deze belangrijke Europese markt. De laatste jaren hebben institutionele beleggers meer interesse in data centers en een aantal nieuwe fondsen zijn voor dat doel opgericht."

Private equity vastgoedbedrijf Evans Randall Investors heeft CBRE aangesteld om de verkoop van het AMS5 datacenter te begeleiden.