Bouwend Nederland: ‘Samenwerking belangrijker dan ooit’

Bouwend Nederland constateert dat ook voor de bouwsector de politieke kaarten flink zijn geschud door de uitkomst van de Provinciale Staten, waar de BBB als grote overwinnaar uit de bus komt.

De problemen waar Nederland voor staat op het gebied van stikstof, woningbouw, mobiliteit, energietransitie en klimaatbestendigheid zijn echter nog steeds dezelfde, laat de koepelorganisatie voor bouwbedrijven in een persbericht weten. Bouwend Nederland gaat daarom de komende tijd graag met de nieuwe Provinciale Staten en de nieuwe leden van de Eerste Kamer het gesprek aan.

Voorzitter Maxime Verhagen ziet in de overwinning van de BBB een roep van de Nederlanders die willen dat hun problemen worden opgelost. ‘Onze sector kan hieraan een grote bijdrage leveren maar moet hiertoe dan wel toe in staat worden gesteld.’ Hij zegt verder dat hij ‘nog voldoende aanknopingspunten ziet om het stikstofprobleem op te lossen, de woningbouw op te schalen, Nederland bereikbaar te houden en de energietransitie in goede banen te leiden'. Daar is volgens hem een goede samenwerking voor nodig met de nieuwe bestuurders van dit land. ‘Die samenwerking zoeken we op en daar zien we naar uit.’