Equity Estate verwerft bedrijfsobject in Rijnsburg

Ter uitbreiding van de Propco portefeuille heeft Equity Estate het logistieke bedrijfsobject aan de
Bankijkerweg 8 te Rijnsburg aangekocht.

Het gebouw bestaat uit circa 8600 m² bedrijfsruimte en circa 600 m² kantoorruimte op ruim 2 hectare grond. Van der Gugten Verpakkingen huurt het gebouw voor een periode van 10 jaar. Van der Gugten Verpakkingen is een groothandelsbedrijf in verpakkingsmaterialen in de bloemensector en is onderdeel van de Pacombi Group en heeft een marktaandeel van circa 40% in de niche van transportverpakkingen in de bloemenbranche. Door de
centrale ligging in de Bollenstreek en de nabijheid van de bloemenveilingen in Rijnsburg, Aalsmeer en het Westland ligt het gebouw op een strategische locatie.

Na de verwerving van een bedrijfsgebouw in Dordrecht in juni dit jaar, is dit de tweede acquisitie van Propco in een half jaar tijd. Het is de intentie om de portefeuille verder uit te breiden tot een omvang van circa € 50 mln, met langjarig verhuurd bedrijfsmatig vastgoed op sterke locaties.

Van Benthem & Keulen en THRP adviseerden Equity Estate op respectievelijk juridisch en commercieel gebied. Marktlink heeft verkoper in het gehele traject begeleid.