1150 appartementen in Schalkwijk (Haarlem)

De gemeente Haarlem heeft met drie partijen een ontwikkelovereenkomst gesloten voor de realisatie van 1150 appartementen in Centrum Schalkwijk.

Hoorne Vastgoed/HBB Groep, Dalpha-Nardinc en VOF Trebbe-Lunee hopen in 2022 te beginnen met de bouw, die naar verwachting drie tot vier jaar duurt. Ze ontwikkelen elk een eigen project. Het betreft huurappartementen (sociaal, middelduur en vrije sector). Deze ontwikkeling maakt deel uit van een grootschalige vernieuwing van het centrumgebied in stadsdeel Schalkwijk.

Aansluitend op de ontwikkelovereenkomst tussen de gemeente Haarlem en de drie ontwikkelende partijen zal voor elk project worden gewerkt aan een stedenbouwkundig programma van eisen. Naast de appartementen gaat het om in totaal 5000 m² commerciële ruimte (geen detailhandel) en 1700 m² maatschappelijke ruimte.

Hoorne Vastgoed/HBB Groep
De combinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep gaat in het plangebied – naast winkelcentrum Schalkwijk –  530 huurappartementen en ruim 900 m² commerciële ruimte realiseren. De appartementen komen in vijf gebouwen die in hoogte variëren van 22 tot 70 meter. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage met 270 plaatsen. Het ontwerp is van Levs Architecten uit Amsterdam en de realisatie wordt door HBB Groep ter hand genomen.

VOF Trebbe-Lunee
VOF Trebbe-Lunee realiseert op basis van ontwerpen van Groosman Architecten (Rotterdam) en Inbo (Amsterdam) twee gebouwen met in totaal 400 appartementen. De maximale bouwhoogte wordt 70 meter. Ook dit project voorziet in commerciële ruimtes en krijgt een verdiepte parkeerlaag. De bouw wordt ter hand genomen door een bouwcombinatie die bestaat uit de ontwikkelende bouwer Trebbe en bouwbedrijf MJ de Nijs.

Dalpha-Nardinc
Dalpha-Nardinc ontwikkelt aan de Europaweg een woontoren met circa 220 huurappartementen, een commerciële ruimte van ruim 400 m² en een ondergrondse parkeergarage. Koschuch Architects  is de ontwerper van het project.

Laatste nieuws

Evenementen