Round Hill koopt voor € 100 mln woningen

Round Hill Capital heeft vier woningportefeuilles in Nederland met een totale waarde van circa € 100 mln gekocht.

Round Hill Capital heeft vier woningportefeuilles in Nederland met een totale waarde van circa € 100 mln gekocht.

De 954 woningen met een totaal vloeroppervlak van meer dan 82.300 m² zijn overgenomen van Amvest, MN Services en private beleggers in onroerend goed.
Dinsdag werd al bekend dat Round Hill 400 woningen heeft overgenomen van particuliere investeerders voor in totaal € 40 mln. Die maken deel uit van het totaal van 954 woningen.

De Britse investeerder heeft een woningportefeuille van 184 woningen gekocht van Amvest Investment Management uit een van haar fondsen. De portefeuille is verdeeld over 9 complexen verspreid over Nederland en omvat 17 eengezinswoningen, 167 appartementen en 139 parkeerplaatsen.

Van MN nam Round Hill 264 woningen over. Deze portefeuille is verdeeld over 10 complexen en omvat 82 eengezinswoningen, 182 meergezinswoningen en garages, bergingen en parkeerplaatsen.
De woningen liggen voornamelijk in Gelderland en Zuid-Holland, onder meer in Den Haag, Voorburg, Apeldoorn, Dieren en Huissen.

Round Hill was na de financiële crisis de eerste buitenlandse investeerder die begon met de bouw van een substantieel portfolio van residentieel onroerend goed in Nederland. Met deze nieuwe acquisities komt het totale portfolio van Round Hill in Nederland op meer dan 8000 eenheden.

Round Hill heeft meer dan 100.000 woningen in Europa gekocht en gemanaged en is een van de grootste private verhuurders in zowel Nederland als Tsjechië.

Michael Bickford, oprichter en ceo van Round Hill: 'We verwachten dat we zullen doorgaan met het aankopen van vergelijkbare assets in Nederland, en met de uitbreiding van onze residentiele portfolio in de rest van Europa. Ook in de toekomst zullen wij onze residentiele portfolio’s op een verantwoordelijke manier beheren en er zorg voor dragen dat onze huurders de voordelen ondervinden van onze focus om op de lange termijn eigenaar te blijven en van onze benadering van vastgoedbeheer.'

Marijn Snijders, directeur Capital Value: 'Voor deze portefeuille was interesse van diverse beleggers uit zowel binnen- als buitenland. De uiteindelijke verkoop aan Round Hill is in lijn met de resultaten van ons onderzoek onder internationale beleggers. De interesse van deze groep beleggers in Nederlandse huurwoningen blijft onverminderd hoog.'

De juridisch adviseur van Round Hill bij de aankoop was Loyens & Loeff en de aankoop van de portfolio’s werd gefinancierd door ABN Amro.

Capital Value begeleidde Amvest en MN bij de verkoop van de portefeuilles. De Brauw Blackstone Westbroek trad op als juridisch adviseur voor Amvest. NautaDutilh was juridisch adviseur van MN.