Van der Vorm Vastgoed en Heembouw realiseren derde woontoren boven Hovenpassage Delft

Na de ontwikkeling van twee woontorens “Wonen boven de Hoven” hebben Van der Vorm Vastgoed en Heembouw onlangs een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling en realisatie van een derde woontoren.

Die wordt eveneens boven winkelcentrum De Hoven Passage in de Delftse wijk Voorhof gebouwd. Deze toren bestaat uit circa 100 huurappartementen, verdeeld over 13 verdiepingen. De vergunning is inmiddels aangevraagd en de bouw start in het eerste kwartaal van 2017. De oplevering is medio 2018.

Wonen boven de Hoven voldoet aan een behoefte onder de bewoners van Delft. Toren 1, die in november vorig jaar is opgeleverd, was al ruim voor oplevering volledig verhuurd en verkocht. Ook Toren 2, waarvan de oplevering van de appartementen inmiddels gestart is, is volledig verhuurd.
De officiële start verhuur van Toren 3 is begin volgend jaar. Heembouw en Q makelaars participeren samen in de verhuur van de appartementen.

Het ontwerp van “Wonen boven de Hoven” is van Habeon Architecten. Hoofdconstructeur Bartels ingenieursbureau tekent samen met Stabiel en VBI voor de engineering van het betoncasco.