CBRE Global Investors koopt 212 woningen op Zeeburgereiland

CBRE Global Investors heeft het nieuwbouwproject De Brouwerij aangekocht, namens het CBRE Dutch Residential Fund. De acquisitie bestaat uit 212 appartementen op Zeeburgereiland te Amsterdam.

Zeeburgereiland bevindt zich in Amsterdam-Oost. Hier ontstaat de komende jaren een nieuwe stadswijk met verschillende buurten en een bedrijvenstrook. De Brouwerij is onderdeel van de eerste woonwijk op Zeeburgereiland: de Sportheldenbuurt.

Het complex is een ontwikkeling van Vorm Ontwikkeling. De totale ontwikkeling bestaat uit 310 woningen, verdeeld over 2 blokken. Blok 24 bestaat uit 212 appartementen bestemd voor het middeldure huursegment, een segment waar grote vraag naar is in Amsterdam. Blok 25 bestaat uit 98 appartementen die door de ontwikkelaar zullen worden verkocht aan de particuliere markt.

Het CBRE Dutch Residential Fund heeft groot vertrouwen in de kracht van de Amsterdamse woningmarkt en heeft als doelstelling bij te dragen aan een goed leefklimaat voor bewoners. Paul Oremus, fund manager van het CBRE Dutch Residential Fund: 'Ons fonds heeft een duurzame beleggingsdoelstelling. Met een energieprestatiecoëfficiënt van onder 0 (–0,05), zal dit appartementencomplex bijdragen aan de verbetering van onze duurzame woningportefeuille. Daarnaast past deze acquisitie binnen de strategie van het fonds qua locatie en doelgroep.'