Start bouw Nieuw Weideveld te Bodegraven

BAM Woningbouw Zuidwest en Timpaan hebben een realisatieovereenkomst ondertekend voor de bouw van 45 koopwoningen uit de BAM Wooncollectie in de eerste fase van gebiedsontwikkeling Nieuw Weideveld te Bodegraven.

 

Het is niet de eerste keer dat partijen een realisatieovereenkomst met elkaar ondertekenen want eerder realiseerden Timpaan en BAM al 31 koopwoningen in het project Nieuw Westveen te Reeuwijk-Brug en momenteel ontwikkelt Timpaan 207 koop- en huurwoningen uit de BAM Wooncollectie in het project Antoniuskwartier te Utrecht.

Timpaan won na een marktconsultatie in juni 2015 de selectie voor de gebiedsontwikkeling van 4 woonvelden in Weideveld. In de selectiefase is door Timpaan een visie gegeven op het oude stedenbouwkundig plan en zijn er voorstellen gedaan voor een nieuw kindvriendelijk plan voor de woonvelden 4, 5, 7 en 8.

Ook zijn exclusieve afspraken gemaakt met Syntrus Achmea Real Estate & Finance (SAREF) voor de ontwikkeling van 50 grondgebonden huurwoningen in het gebied. Timpaan heeft aangegeven welke potentiële grondopbrengsten het nieuwe plan met zich meebracht en hoe deze opbrengsten aan de gemeente gegarandeerd konden worden.

Op 8 juli 2016 hebben gemeente en Timpaan de raamovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van 140 nieuwbouwwoningen. Timpaan heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk daarbij niet alleen de grondopbrengsten van 90 koopwoningen gegarandeerd maar ook de grondopbrengsten van de 50 grondgebonden huurwoningen. 

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk maakt de komende weken de woonvelden 4 en 5 bouwrijp, zodat begin februari 2017 gestart kan worden door BAM Woningbouw met de bouw van de 45 koopwoningen. Enkele maanden later start SAREF met de bouw van de 50 huurwoningen. De BAM verwacht na de zomer van 2017 de eerste woningen op te kunnen leveren. Voorts onderzoekt Timpaan met de gemeente of zij de verkoop van de volgende fase met 45 koopwoningen kunnen vervroegen naar het eerste kwartaal van 2017.