Q-Park groeit verder in Amsterdam en Dresden

Met parkeergarage Ravel op de ZuidAs, tekende Q-Park deze week voor haar 22e parkeerlocatie in de hoofdstad.

De parkeerfaciliteit wordt nieuw gebouwd, gaat 350 parkeerplaatsen tellen en komt onder het voetbalveld van Amsterdamsche Football Club (AFC) te liggen.

De parkeergarage zal met name bezoekers voor de omliggende kantorencomplexen en AFC gaan bedienen, maar ook als overlooplocatie dienen voor de RAI. Speciaal voor de bereikbaarheid daarvan zal er een voetgangerstunnel onder de A10 aangelegd worden.

Vrijwel tegelijkertijd met deze ondertekening, sloot Q-Park in Duitsland eveneens een langjarig exploitatiecontract van de parkeergarage bij nieuwbouwproject ‘Haus Postplatz’ in Dresden. Beide parkeergarages zijn in 2018 operationeel.

In Dresden zal de nieuwe parkeergarage ‘Haus Postplatz’ 160 plaatsen tellen. Q-Park komt hiermee op een totaalaanbod van boven de duizend parkeerplaatsen in de binnenstad van de hoofdstad van de deelstaat Saksen.

Per 1 oktober start Q-Park de exploitatie van haar vijfde parkeerlocatie in Groningen: Q-Park Oosterpoort. Tot einde van het jaar krijgt de parkeergarage een forse upgrade met verbeterde in- en uitrit, meer betaalmogelijkheden en een schoon en fris interieur.

Tijdens de werkzaamheden blijft de 296 plaatsen tellende parkeergarage gewoon open.