Pathé Zwolle op Katwolderplein geopend

Pathé Zwolle, de nieuwe, moderne bioscoop op het Katwolderplein, is woensdag officieel geopend.

Pathé Zwolle heeft op drie verdiepingen in totaal negen zalen met 1533 stoelen, inclusief 18 mindervalide plaatsen. Op de bovenste verdieping hebben bezoekers een uitzicht over de stad. Het gebouw beschikt ook over een ruime parkeergarage met 710 plekken, die in 2017 opent.
 
Diverse zalen zijn uitgerust met eventvoorzieningen voor presentaties en congressen. Als eerste Pathé-bioscoop heeft Pathé Zwolle een vast ‘Starbucks on the Go’ Koffiepunt.

Het 7500 m² bvo grote complex is in opdracht van Pathé ontwikkeld door Epicurus in samenwerking met Multi en gebouwd door TBI-onderneming JP van Eesteren. Het ontwerp is van EUP Design in samenwerking met Dok architecten.

Epicurus heeft ook Pathé bioscopen in Amsterdam (Pathé City Theater), Rotterdam (Schouwburgplein en Heemraadsplein), Arnhem en Maastricht ontwikkeld.

De ontwikkeling en realisatie van het Katwolderplein is een belangrijk onderdeel van de grootschalige, ambitieuze herontwikkeling en herinrichting van de westelijke stadsentree van Zwolle. Dit gebied ligt precies tussen de historische Zwolse binnenstad met haar grachten en de belangrijkste toegangsweg voor bezoekers, de A28. Vorig jaar is de Rodetorenbrug aangelegd over de gracht, waardoor de binnenstad nu voor voetgangers en fietsers direct is verbonden met het Katwolderplein.