NSI koopt aan Lange Voorhout Den Haag

NSI heeft een historisch kantoorgebouw aan de Lange Voorhout 7, Bentinck Huis, in Den Haag gekocht. 

Dit meldde NSI tegelijk met de presentatie van de halfjaarcijfers.

Het volledig leegstaande kantoorgebouw is gelegen in de historische binnenstad en bestaat uit 6048 m² verdeeld over vijf bouwlagen. Als gevolg van een tekort aan hoogwaardige kantoorruimte in het centrum van Den Haag zijn er voldoende mogelijkheden om waarde te creëren door het gebouw volledig te renoveren, denkt NSI. Het gebouw zal halverwege 2019 beschikbaar komen voor verhuur.

De aankoopprijs bedraagt €13,9 mln exclusief aankoopkosten. De aankoop genereert na de voorgenomen investeringen in het gebouw een bruto aanvangsrendement van ruim boven de 7%.

De transactie past goed binnen de strategie van NSI om zich te richten op kantoren in de G4. Na deze aankoop vertegenwoordigt Den Haag 7% (t.o.v. 6%) van de portefeuille kantoren en HNK’s. De beleningsgraad (LTV) zal toenemen tot ongeveer 37,2% t.o.v. 36,3% per eind juni 2018.

Anne de Jong, CIO van NSI: “Dit is een unieke mogelijkheid om één van de grootste kantoorgebouwen aan het Lange Voorhout te kopen, één van de mooiste straten van Den Haag. Wij zijn voornemens om het gebouw te moderniseren volgens de laatste standaarden en het Bentinck Huis één van de meest prominente kantoorgebouwen in Den Haag te maken."

NSI is bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff, SGS, Hiensch, CBRE Development Services, OOK Architecten en Van de Graaff Vastgoed. De verkoper is bij deze transactie geadviseerd door Houthoff en Cushman & Wakefield, in collegiale samenwerking met Nadorp bedrijfsmakelaars en COG makelaars.