Verkoop CBS-gebouw definitief rond

VOORBURG - De verkoop van het voormalige kantoor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) aan de Prinses Beatrixlaan 428 in Voorburg is defintief rond.

VOORBURG - De verkoop van het voormalige kantoor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) aan de Prinses Beatrixlaan 428 in Voorburg is defintief rond.

Vorig week werd al bekend dat Schouten & de Jong Projectontwikkeling de koper was via een openbare inschrijving die het Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB) had georganiseerd. De ontwikkelende bouwer betaalde het RVOB € 6,4 mln voor het 60.000 m² grote pand, dat gesloopt wordt en plaats maakt voor woningen.

Het CBS-gebouw en omliggende perceel stond voor € 26,5 mln in de boeken van het Rijk. Het Rijk waardeert niet op marktwaarde, maar op basis van historische kostprijs.

In september vorig jaar ging de openbare verkoopprocedure voor het CBS-gebouw van start en dat resulteerde in een reeks biedingen, waarbij de combinatie van visie en berekende grondwaarde van Schouten als beste uit de bus kwam. De lokale bouwer/ontwikkelaar wil op de locatie circa 200 nieuwe woningen ontwikkelen. De huidige parkeerkelder van het oude CBS-gebouw blijft, zodat de nieuwe wijk autovrij kan zijn. Het is de bedoeling dat nog voor de zomervakantie duidelijk wordt of de gemeente en Schouten een intentieovereenkomst kunnen sluiten. Medio 2016 zou de bouw moeten starten.

Teven is het voormalige Douanekantoor aan de Westzeedijk 387 in Rotterdam verkocht.

DTZ Zadelhoff adviseerde RVOB in het proces van openbare inschrijving, in nauwe samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg.