Q-Park opent parkeergarage Boston & Seattle

Q-Park heeft zondag de deuren van haar 14e parkeerfaciliteit in Rotterdam geopend, onder de in aanbouw zijnde woontorens Boston & Seattle.

Deze torens worden gerealiseerd aan de noordzijde van de Wilhelminapier tussen het nieuwe Luxor Theater en woontoren New Orleans. De openbare parkeergarage met meer dan 200 plaatsen is volgens Q-Park een uitkomst voor de Wilhelminapier, waar parkeerplaatsen schaars zijn. Hier zijn namelijk tal van culturele en culinaire hotspots te vinden, variërend van restaurant Las Palmas en Hotel New York tot theater LantarenVenster, het ‘nieuwe’ Luxor Theater en het fotomuseum.

Met de opening van deze nieuwe parkeergarage breidt Q-Park haar positie in Nederland en in Rotterdam verder uit. Q-Park Boston & Seattle is de tweede Q-Park locatie op de Wilhelminapier. In 2013 opende Q-Park De Rotterdam, in het gelijknamige gebouw en ontworpen door Rem Koolhaas. Op een steenworp afstand is dan ook nog Q-Park Maastoren gevestigd. Deze parkeergarage opende op 30 november 2009 voor het eerst haar slagbomen.

De door Frits van Dongen en Patrick Koschuch ontworpen woontorens Boston & Seattle zullen uiteindelijk 23 verdiepingen hoog worden. Naast de openbare parkeergarage is er ruimte voor 220 koop- en huurappartementen, 1500 m² aan winkels en horeca op de begane grond en privéparkeerplaatsen voor de bewoners. Oplevering van de woontorens staat over zo’n anderhalf jaar gepland. Het is een gezamenlijke ontwikkeling van BPD en Synchroon. Stichting HAL Wonen wordt eigenaar van de huurappartementen in Seattle en Vesteda in Boston.

Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Haar portfolio omvat zo’n 835.000 parkeerplaatsen verdeeld over 6195 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan. Q-Park Nederland telt 260 parkeerfaciliteiten, waaronder 97 P+R terreinen.