Vastned boekt 10% huurstijging

Vastned houdt bezettingsgraad hoog en realiseert 10% huurstijging bij het afsluiten van huurcontracten voor core city assets. Dat blijkt uit de cijfers van het derde kwartaal die de retailbeleggers heeft bekend gemaakt.

Taco de Groot, ceo Vastned: “De bezettingsgraad van onze portefeuille bleef de afgelopen negen maanden hoog en bedroeg eind van dit kwartaal 97,6%. De core city assets waren met 99,6% zelfs nagenoeg volledig verhuurd. Wij blijven ons richten op het verder vergroten van de portefeuille core city assets en het verkleinen van de mixed retail locations, vooral in Nederland. Zo acquireerden wij onder andere core city assets in de historische binnensteden van Amsterdam, Antwerpen en Parijs voor een totaalbedrag van € 31,9 mln. Ook verkochten wij vastgoed ter waarde van € 116,6 mln, waaronder de gehele portefeuille in Turkije en verschillende assets verspreid over Nederland en België. Wij blijven zo de kwaliteit van de portefeuille stap-voor-stap verder verhogen."

Daarnaast heeft de renovatie en realisatie van appartementen en studio’s boven winkels de aandacht van Vastned. In de eerste negen maanden heeft de belegger 8 appartementen opgeleverd en op verschillende locaties in Amsterdam en Utrecht. De de komende drie kwartalen verwacht Vastned nog eens 23 appartementen voor verhuur aan te kunnen bieden. "Met het renoveren en creëren van appartementen boven winkels, dragen we bij aan het verbeteren van de leefb aarheid van binnensteden", aldus De Groot. "Zo spelen wij in op de groeiende vraag naar woonruimte in de binnensteden en voegen we waarde toe aan de bestaande portefeuille."

Door de stabiele voortgang in de afgelopen drie maanden herhaalt Vastned zijn verwachting voor het direct resultaat 2017 van € 2,10–€ 2,20 per aandeel en een verwacht dividendvoorstel voor 2017 van € 2,05 per aandeel.

Over het nieuwe Regeerakkoord zegt De Groot dat hij met verschillende partijen in gesprek is en de ontwikkelingen op de voet volgt.  In het Regeerakkoord staat onder andere dat met ingang van 2020 directe beleggingen in vastgoed door beleggingsinstellingen niet meer zijn toegestaan in verband met het afschaff en van de dividendbelasting.