Transformatie voormalig kantoor Reclassering in Rotterdam gestart

Onlangs is Being Development gestart met de transformatie van het voormalige Reclasseringskantoor aan de Westzeedijk 399 in Rotterdam.

Het uiterlijk van het voormalige kantoorgebouw wordt intact gehouden, maar van binnen wordt het pand volledig omgebouwd tot 20 appartementen van 40 tot 190 m² en een kantoorverdieping. De herstructurering van de bestaande ruimte zorgt ervoor dat elke woning uniek is ingepast in de bestaande plattegrond en dat het pand op een zo duurzaam mogelijke manier wordt hergebruikt. De herindeling zorgt mede voor een grote diversiteit van woningen met verschillende afmetingen op elke verdieping. Alle appartementen zijn verkocht. Het internationale architectenbureau Powerhouse Company, partner in de ontwikkeling, neemt haar intrek in de kantoorverdieping.

De afgelopen twee jaar hebben ontwikkelaar Being Development en architectenbureau Powerhouse Company, in nauwe samenwerking met de voormalige gebouweigenaar Reclassering Nederland en de Gemeente Rotterdam, hard gewerkt aan het herbestemmen en ontwikkelen van het gebouw. In 2015 heeft de Reclassering het gebouw voor twee jaar in bruikleen gegeven aan de ontwikkelaars, die het vervolgens gedurende de ontwikkelfase volledig wisten te verhuren aan een grote diversiteit van ondernemers. In het gebouw waren naast de nodige startups, onder andere een restaurant, een yoga studio, architectenbureaus en een opleidingsinstituut gevestigd. Tijdens de bruikleenperiode voorzag een windmolen uit de Distelhaven in Rotterdam de gebruiker van elektriciteit.

Het nieuwe ontwerp komt van de hand van Powerhouse Company. De oplevering van het gebouw zal begin 2018 plaatsvinden.

Ooms makelaars verzorgde de verkoop van de woningen, Loyens & Loeff begeleidde de ontwikkelaars gedurende het hele juridische traject. Waaijer Bouw is verantwoordelijk voor de renovatie.