Real IS opent nieuw kantoor in Amsterdam met Melanie Grüneke als hoofd

Real IS zet zijn groeistrategie voort en opent begin november 2017 een kantoor aan de Amsterdamse grachtengordel. Melanie Grüneke zal in haar rol as Head of the Netherlands Branch fungeren als manager van het nieuwe kantoor van Real IS.

De Duitse fondsleverancier heeft via verschillende fondsen voor ongeveer een miljard euro belegd in Nederland. Naast het vastgoed in de belangrijkste kernmarkt in Amsterdam bezit Real IS ook onroerend goed in Rotterdam en Den Haag. De opening van het nieuwe kantoor onderstreept de continue uitbreiding van de beleggingen van de organisatie in Nederland.

“Nederland is al langere tijd een van onze doelmarkten en heeft zich voor ons inmiddels zelfs ontwikkeld tot een kernmarkt. Met de opening van het kantoor in Amsterdam zijn we ook lokaal vertegenwoordigd en kunnen we onze beleggingen zelf direct beheren, onze portfolio’s verder uitbreiden en ons netwerk verstevigen“, zegt Georg Jewgrafow, CEO van Real IS.

Vertegenwoordigd in 4 landen
Naast Amsterdam heeft Real IS vestigingen in Duitsland en Parijs. Binnenkort opent de organisatie ook een kantoor in Madrid, waardoor het vertegenwoordigd zal zijn in vier Europese landen. “Europa biedt veel aantrekkelijke investeringsmogelijkheden. Door deze weg te volgen, behouden we de juiste investeringsfocus. Hierbij werken we op basis van een gedegen onderzoeksstrategie”, zegt Jewgrafow.

20 jaar ervaring
Het kantoor in Amsterdam biedt ondersteuning bij zowel commercieel als technisch vermogensbeheer. Op de middellange termijn zijn er plannen om vier tot vijf medewerkers in dienst te nemen, die onder het gezag van Melanie Grüneke zullen vallen. Grüneke (47) heeft meer dan twintig jaar ervaring in de vastgoedsector en is gespecialiseerd in Europees vermogensbeheer van commercieel vastgoed. Voorheen was zij werkzaam als internationaal vermogensbeheerder voor Real IS in München. Daaraan voorafgaand vervulde Grüneke de rol van Head of Central Asset Management bij IVG Asset Management GmbH.

€ 7,5 mrd in beheer
De Real IS Group heeft meer dan 25 jaar ervaring als de fondsleverancier van BayernLB, met een specialisatie in vastgoedinvesteringen. Als lid van de Sparkassen-Finanzgruppe (een groep van Duitse spaarbanken, Landesbanken en verbonden bedrijven) is Real IS een van de grootste asset managers in de Duitse markt. Naast Alternative Investment Funds (speciale AIF’s en closed-end mutual AIF’s) bestaat de product- en dienstenportefeuille uit op maat gemaakte fondsoplossingen, clubdeals en joint ventures. Het bedrijf heeft meer dan € 7,5 mrd in beheer. De groep heeft twee bedrijven met een licentie als Kapitalverwaltungsgesellschaft (KVG). Deze opereren op basis van de Duitse investeringscode (het Kapitalanlagegesetzbuch). Real I.S. heeft dochterbedrijven in Frankrijk, Luxemburg en Australië.