OVG en Triodos starten bouw kantoor Triodos Bank

Join, een joint venture van OVG Real Estate en Triodos Bank, gaat het nieuwe kantoor van Triodos Bank Nederland en Triodos Investment Management in Driebergen realiseren.

Het gebouw wordt circulair gebouwd door JP van Eesteren. Opdrachtgever Join hanteert hoge duurzaamheidsdoelstellingen: de ambitie is om bij oplevering duurzaamheidslabel Breeam Outstanding te behalen. Het kantoor wordt in de zomer van 2019 opgeleverd.

Thomas Ummels, executive development director van OVG: ‘’Het is fantastisch om het kantoor voor Triodos Bank te ontwikkelen en hun duurzame toekomstvisie kracht bij te zetten door dit slimme, energieneutrale gebouw te realiseren. Het is een bijzondere situatie dat alle betrokkenen in de keten dezelfde circulaire ambitie delen. De samenwerking met JP van Eesteren draagt bovendien bij aan onze gezamenlijke doelstellingen om projecten naar een hoger niveau te brengen.”

Ecologische Hoofdstructuur
Licht, lucht en water worden zoveel als mogelijk op natuurlijke wijze voorzien, wat het gebouw volledig energieneutraal maakt. Het project omvat niet alleen de bouw van het nieuwe kantoor, maar tevens de realisatie van een parkeerplaats voor circa 250 auto’s (deels overkapt met een constructie voorzien van pv-cellen). Dit landgoed is onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur. Met de komst van Triodos Bank naar De Reehorst wordt het landgoed versterkt en worden verschillende natuurgebieden in de regio beter met elkaar verbonden.

Circulair bouwen
Het gebouw is remontabel, wat wil zeggen dat onderdelen en materialen aan het eind van de gebruiksduur hergebruikt kunnen worden, zonder enig spoor achter te laten. In lijn met OVG’s doelstelling om gebouwen slimmer en duurzamer te maken, wordt het nieuwe Triodos kantoor zo veel mogelijk geprefabriceerd en op locatie in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat er op dagelijkse basis een relatief kleine bezetting op de bouwlocatie nodig is en de natuur zo min mogelijk wordt verstoord.

Het ontwerp van het gebouw is uitgevoerd door Thomas Rau (RAU), die al jaren een grote bijdrage levert aan de discussie rondom duurzaamheid en het gebruik van hernieuwbare bronnen in de architectuur. Het interieurontwerp wordt verzorgd door Ex Interiors en het integrale landschapsplan is ontwikkeld door Arcadis.

Foto 2: Peter Blom, ceovan Triodos Bank, onthulde samen met twee medewerkers een plaquette die in de vloer van het nieuwe gebouw komt.

Foto 3: Matthijs Bierman, managing director van Triodos Bank Nederland, boorde de officiële eerste paal voor het nieuwe kantoor.