Nieuwbouw distributiecentrum Heyl van start

Zaterdag 13 januari wordt om 12.30 uur de officiële eerste paal geslagen voor het nieuwe onderkomen van W.K. Heyl jr. in Honselersdijk.

Hiermee kiest Heyl opnieuw voor een locatie midden in het Westland. Hercuton realiseert de nieuwbouw turn-key voor dit familiebedrijf in bloemen en planten.
Het distributiecentrum met kantoren wordt gerealiseerd op een perceel van 15.000 m² en heeft een bruto vloer oppervlakte van 25.000 m². Tevens wordt er 1600 m² kantoorruimte gerealiseerd.
Het pand sluit op 2 niveaus aan op de productstraat van Royal Flora Holland en is onder meer voorzien van een 16.000 m² koelruimte en 33 docks. Het rechterdeel van het gebouw is volledig ingericht als “koelcel”, binnen het linkerdeel zijn de kantoren dubbel laags opgenomen. Een efficiënt, maar ook uniek ontwerp binnen het veilingwezen. Met de keuze voor Hercuton als aannemer, kiest Heyl niet alleen voor een bekend terrein maar ook voor een aannemer die meerdere projecten heeft gerealiseerd in het Westland.

De firma Heyl bedient de Duitse bloemist sinds jaar en dag met haar uitgebreide assortiment en service, dagelijks tot achter de winkeldeur. Via haar online winkel voor de Duits bloemist worden de vers producten zelfs binnen een etmaal vanuit het Westland aan onze Oosterburen geleverd in de kleinste verpakkingseenheden. Om verdere groei en optimalisatie in de bedrijfsprocessen te faciliteren krijgt deze bloemengroothandelaar drie maal zo veel ruimte ter beschikking, wordt het gebouw in zijn volledigheid geklimatiseerd en wordt vergaande mechanisatie toegepast.

Vanwege de brandwerendheid en energie gunstige eigenschappen wordt de hoofdconstructie van het gebouw volledig in beton gerealiseerd. Hercuton realiseert de nieuwbouw volledig turn-key en heeft overal de coördinatie over. Het ontwerp is afkomstig van Hercuton i.s.m. Architectenbureau Gerrit van der Vijver.