Modest Fashion opent pop-up winkel in MegaStores

Zaterdag aanstaande opent de eerste vestiging van Modest Fashion in MegaStores Den Haag.

Modest Fashion biedt mode voor vrouwen die zich vrouwelijk en eigentijds, maar ook bedekt willen kleden. Merken als Dolce & Gabbana en DKNY ontwerpen al speciale collecties voor deze doelgroep. E-commerce platform Hazanah.com en kledingmerk Nescifashion.com openen nu samen de allereerste Modest Fashion pop-up winkel van Nederland in MegaStores Den Haag onder de naam HazanahxNesci. De winkel bestaat uit 725 m² fashion van nationale en internationale merken.

Initiatiefnemers van de pop-up store zijn Enaam Ahmed Ali (24) en Habibe Suryana - Ayaz (36). “We bieden al jaren mooie en bedekte kledingstukken aan via onze webshops en gaan dat nu voor het eerst ook in een fysieke winkel in MegaStores doen”, aldus Habibe. “We voelden het gemis van deze mode in het huidige Nederlandse retailaanbod. Door het stoffige woord modesty, letterlijk vertaald bescheidenheid, nieuw leven in te blazen, willen we laten zien dat modesty niet saai is. We selecteren merken die de laatste fashion trends combineren met een bedekte look: vrouwelijk en eigentijds”.

“Onze klantengroep bestaat voor een groot gedeelte uit vrouwen met een islamitische achtergrond”, vult Enaam aan. “Maar de pop-up store is er zeker niet alleen voor vrouwen met deze achtergrond. We zien in ons eigen bestand dat we te maken krijgen met een nieuwe (groeiende) groep vrouwen die niet islamitisch is, soms tot wel 50% van de klanten."

Naast een grand opening met social influencers is er ook een modeshow en een make-up event.

Meijer Realty Partners, de eigenaar van MegaStores, is zeer enthousiast over deze komst. Bart Meijer van Meijer Realty Partners: ‘‘Wij vinden het belangrijk in verbinding te staan met al onze bezoekers en verschillende werelden samen te brengen in MegaStores. Dit komt tot uiting in zowel het product- en winkelaanbod als activiteiten die georganiseerd worden in het centrum."