Inschrijving 2 kavels Leidsche Rijn geopend

Ontwikkelaars kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor twee voorselecties van bouwkavel E5 en bouwkavel G11+G12 in Leidsche Rijn Centrum in Utrecht, voor huurappartementen gericht op specifieke doelgroepen.

De kavels liggen op een centrale plek naast het Berlijnplein in het nieuwe stadshart van Leidsche Rijn, met veel horeca, winkels en cultuur.

Bouwkavel E5 is gericht op de doelgroep ouderen (55+). Er kunnen hier circa 110 appartementen gerealiseerd worden. Voor de woningen geldt een verdeling van 1/3 sociale huur, 1/3 middenhuur en 1/3 vrije sector huur. De appartementen dienen in een gesloten bouwblok te worden uitgevoerd met een gemeenschappelijk binnenterrein en een (gebouwde) parkeervoorziening onder de kavel.

Bouwkavel G11 en G12 is gericht op de doelgroep die uitstroomt uit de maatschappelijke opvang en beschermd wonen en de doelgroep Beschermd Thuis. Het gaat om circa 200 appartementen in de middenhuur en sociale huursector.

Geïnteresseerden kunnen tot 30 januari 12:00 uur een inschrijfformulier indienen.

De gemeente kiest uit de voorselectie drie partijen. Op basis van referentieprojecten geeft de gemeente punten aan de hand van de scoringstabel. De scoringstabel staat in het inschrijfformulier. De drie partijen met de meeste punten gaan door naar de volgende selectieronde. Zijn er partijen met een gelijk aantal punten? Dan wordt er tussen deze partijen geloot. De drie geselecteerde partijen gaan door naar de volgende selectieronde.