DW Investments neemt TNO-locatie Apeldoorn over

ETV Groep Exploitatie- en Ontwikkelingsmaatschappij cv heeft de voormalige TNO-locatie in Apeldoorn overgedragen aan DW Investments uit Tilburg. 

Vooraf heeft een uitgebreide selectieprocedure plaats gevonden onder begeleiding van JLL en notariskantoor Houthoff Buruma.

DW Investments is tien jaar geleden opgericht door Hans de Wilde, die ook directeur-eigenaar is van Golfpark De Haenen bij Breda en mede-eigenaar van de ontwikkelaar Le Clercq Planontwikkeling uit Deventer.

Met de overname van het TNO-terrein en de woningbouwplannen komt de realisatie van het plan Ugchelen Buiten een belangrijke stap dichterbij. Met deze gebiedstransformatie wordt 70.000 m² kantoorruimte uit de markt gehaald. Het bestemmingsplan voor de realisatie van 275 woningen is inmiddels, zonder bezwaarschriften, onherroepelijk.

Oorspronkelijk wilde ETV hier een kantorenpark ontwikkelen. De sterk gegroeide vraag naar woningen, gevoed door een aantrekkende woningmarkt, heeft geleid tot de ontwikkeling van woningen in een parkachtige setting door de aanwezigheid van het volwassen groen.

Paul van sliedrecht, directeur ETV: 'Er is met veel toewijding aan de plannen gewerkt. Tegelijk heeft ETV vastgesteld dat het project niet langer aansluit op haar doelstellingen. Door de locatie en de plannen over te dragen aan DW Investments komt de realisatie in een stroomversnelling.'