COD start bouw van 69 woningen NDSM-werf Amsterdam

In opdracht van Noordas (een joint venture van COD, Borghese Real Estate en Verweij Mungra Vastgoed) is Pleijsier Bouw gestart met de bouw van de laatste fase van project De Werf op de NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Het blok bestaat uit 69 woningen, circa 200 m² commerciële ruimte in de plint en gemeenschappelijke parkeervoorzieningen. Het Bouwinvest Residential Fund is de eigenaar van de woningen.
Bouwinvest zal,de woningen in de vrije sector gaan verhuren. De maisonnettes op de begane grond bieden ruimte voor atelierwoningen. De woningen op de verdiepingen zijn studio’s en maisonnettes met een werkruimte op de benedenverdieping en daarboven een woonruimte.

Ontwikkelaars COD, Borghese Real Estate en Verweij Mungra Vastgoed hebben als ontwikkelcombinatie begin 2015 het ontwikkelrecht voor een grootstedelijk en multifunctioneel complex verworven in het gebied NDSM-west in Amsterdam Noord. De totale ontwikkeling bestaat uit 543 woningen, 403 studentenwoningen, 1100 m² commerciële ruimte in de plint en een gezamenlijke levendige binnentuin boven een 2-laagse parkeergarage. In totaal circa 70.000 m² bvo.
Het ontwerp en de realisatie van het gehele complex wordt in een bouwteam gedaan met OZ Architecture, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Hiensch Engineering en Pleijsier Bouw. Namens COD, Borghese en Verweij Mungra Vastgoed is BNP Paribas Real Estate betrokken als adviseur.

De 7 blokken van project de Werf worden allemaal afgenomen door het Bouwinvest Residential Fund. De in totaal 946 woningen bestaan uit studentenhuisvesting en middensegment vrije sector huurwoningen. Het eerste blok, genaamd Nautique Living, is inmiddels namens Bouwinvest volledig verhuurd en in exploitatie genomen door Student Experience. Medio 2018 volgen de blokken B, C en D en eind 2018 nog de blokken F en G. De woningen die zijn aangekocht in Blok E worden naar verwachting begin 2019 opgeleverd.