Foolen & Reijs transformeren TD-gebouw te Eindhoven

Het TD-gebouw (15.000 m²) gaat naar projectontwikkelaar Foolen & Reijs Vastgoed. Het voormalige gemeentekantoor van de Technische Dienst wordt getransformeerd naar 200 woningen.

Volgens het ontwerp van architect Diederendirrix wordt de kolos, gelegen in het Anne Frankplantsoen in het centrum van de stad, getransformeerd naar een modern woongebouw met diverse faciliteiten. De transformatie wordt uitgevoerd door aannemer Stam + De Koning Bouw & Vastgoed (VolkerWessels). Na een tender van 3 jaar waarbij 15 partijen plannen hebben ingediend, heeft de gemeente in de eindfase besloten om de voorkeur te geven aan Foolen & Reijs boven de combinatie Piet Hein Eek/Amvest.

Lee Foolen en Marc Reijs hadden hun zinnen jaren geleden al op het TD-gebouw gezet. Lee Foolen: "Het TD-gebouw is een bekend gebouw in Eindhoven en gelegen op een bijzondere binnenstedelijke locatie. Het is een perfect voorbeeld van een gebouw dat vraagt om een transformatie naar een nieuwe functie. We zijn heel verheugd dat we dit project ter hand kunnen nemen met drie echte Eindhovense partijen."

Foolen & Reijs gaat de komende tijd met de gemeente in overleg over het voorgenomen programma. Doel is om in september te starten met het strippen van het bestaande gebouw; de wederopbouw start eind 2016 en duurt een jaar. Het programma gaat uit van circa 200 woningen (zowel koop als huur), waarbij een nieuwe (vierde) vleugel aan het gebouw nog onderwerp van gesprek met de gemeente is. In het ontwerp van Diederendirrix krijgt het gebouw een geheel nieuwe gevel met opvallende glooiende balkons.

Met de aankoop van het TD-gebouw bedraagt de totale ontwikkelingsportefeuille van Foolen & Reijs/City Pads circa 225.000 m², goed voor 3300 woningen verdeeld over Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.