WPC Tower in Rotterdam gekocht door Marathon

De WPC Toren in Rotterdamis gekocht door een partner van MCAP Global Finance (UK) LLP, de Britse dochteronderneming van de in New York gevestigde vermogensbeheerder Marathon Asset Management, L.P. (Marathon). 

Verkoper is het Beleggingsconsortium WPC CV waarin een aantal pensioenfondsen en Syntrus Achmea samenwerken. Met de transactie is een bedrag gemoeid van € 105,2 mln.

Het World Port Center, aan de Wilhelminakade 955, is een van de hoogste en in het oog springende kantoorgebouwen langs de Maasoever. Het gebouw, naar een ontwerp van architect Sir Norman Foster, is 123 meter hoog en telt 32 verdiepingen. Het heeft een label B en omvat in totaal ongeveer 35.500 m2 vvo kantoorruimte. Ondergronds is ruimte voor 500 auto’s.

Grootste huurder is het Havenbedrijf Rotterdam met ruim 25.000 m2. Andere huurders zijn Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, Olinex Brokers, Tideworks, Gauchos aan de Maas, Albron Foodservices en Uniglobe Alliance Travel.

Opdrachtgever in 1999 was ING Vastgoedontwikkeling, de stichtingskosten beliepen circa 100 miljoen gulden.

Het voorzieningenniveau is hoog en de ligging op de Kop van Zuid, tegenover Hotel New York, maken het heel bijzonder. Door de grote ramen biedt de kantoorruimte, zeker op de hoger gelegen verdiepingen, een fraai uitzicht over de skyline van de stad.

Verkoper werd bij de verkoop geadviseerd door JLL (commercieel), Houthoff Buruma (juridisch) en CVO Group (technisch).

MCAP Global Finance werd geadviseerd door Savills en UniforeDMC, die tevens zijn aangesteld als Property Manager respectievelijk Asset Manager van het WPC. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.

Op de website van het gebouw worden JLL en De Mik bedrijfshuisvesting genoemd als verhurend makelaars.