CBRE GI neemt De Stadhouders over van Vorm Ontwikkeling

CBRE Global Investors heeft het nieuwbouwproject ‘De Stadhouders’ aangekocht, namens het CBRE Dutch Residential Fund.

De acquisitie bestaat uit 191 appartementen aan het Verhulstplein te Den Haag. De huurprijs van de woningen vallen in het middensegment, een segment waar grote vraag naar is in Den Haag.

Het Verhulstplein ligt op de rand van de zeer populaire Haagse woonwijk het Statenkwartier. Het ligt op loop afstand van het populaire winkelgebied aan de Frederik Hendriklaan als ook de haven, het Scheveningse strand en bijvoorbeeld het Gemeente Museum.

Het complex is een ontwikkeling van Vorm Ontwikkeling. Het totale project bestaat uit 260 woningen verdeeld over 3 blokken. Hiervan zijn 191 appartementen bestemd voor het huur middensegment en daarnaast zullen er 69 door de ontwikkelaar worden verkocht op de particuliere markt.

Het CBRE Dutch Residential Fund ziet een duidelijke stijging in de vraag naar woningen met een huurprijs in het middensegment in Den Haag. Paul Oremus, Fund Manager van het CBRE Dutch Residential Fund: 'Wij zijn blij met deze mooie investering in Den Haag. De acquisitie is een goede aanvulling op de bestaande portefeuille. Het fonds investeert in locaties die een positieve bijdrage leveren aan een goede leefomgeving waarbij duurzaam rendement hoog in het vaandel staat.'