Propertunity verkoopt 13 gebouwen aan TEI

Propertunity heeft een portefeuille van 13 gebouwen verkocht aan Time Equities Inc (TEI).

Het betreft een gemengde portefeuille van multi-tenant kantoorpanden, verschillende bedrijfsgebouwen en diverse winkelobjecten.

De portefeuille beslaat 36.000 m² en heeft een bezettingsgraad van 70%. De panden staan in Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, De Meern, Den Bosch, Deventer, Gouda, Leeuwarden, Nieuwegein, Swifterbant en Velp. Propertunity NL, opgericht op 27 april 2007, is een ‘closed-end’ onroerend goed beleggingsmaatschappij.

TEI wil via deze acquisitie zijn bezittingen in ons land uitbreiden. Momenteel telt de Nederlandse portefeuille 39 gebouwen. In totaal bezit de internationale vastgoedonderneming wereldwijd een portefeuille van 2,88 mln m², bestaande uit residentieel vastgoed, bedrijfsgebouwen, kantoorpanden en winkels.

TEI werd bij deze acquisitie juridisch bijgestaan door Houthoff. Propertunity kreeg juridisch advies van Allen & Overy en commercieel advies van BNP Paribas Real Estate. BNP is ook verantwoordelijk voor de verkoop van het resterende deel van de portefeuille van Propertunity.