Syntrus Achmea RE&F neemt bouwkavels over van Timpaan

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens haar klanten 50 bouwkavels gekocht in de nieuwbouwwijk ´Weideveld´ in Bodegraven (Zuid-Holland).

Op de kavels komen grondgebonden middeldure huurwoningen. De oplevering wordt eind 2017 verwacht.
Weideveld ligt aan de oostkant van Bodegraven. In de wijk worden ongeveer 650 koop- en huurwoningen gerealiseerd in zowel het goedkope, middeldure als duurdere segment. De ruimte in en om de woningen, de aanwezigheid van groen en water en de centrale ligging van Bodegraven in de Randstad maken de wijk een interessante vestigingsplek voor meerdere doelgroepen. De eerste buurt in de wijk is inmiddels succesvol opgeleverd.
Syntrus Achmea RE&F voegt de bouwkavels toe aan het Achmea Dutch Value Added Partnership (ADVARP). Dit grondfonds heeft een mandaat van € 427,5 mln en telt 13 participanten, merendeels Nederlandse pensioenfondsen.
'Via ons Ontwikkelingsbedrijf kunnen we met het grondfonds in een vroegtijdig stadium aan interessante ontwikkelingslocaties voor woningen komen', zegt Onno Hoff, director Fundmanagement Vastgoed bij Syntrus Achmea RE&F. 'Wij verwachten in Bodegraven een goed direct rendement uit de huurstroom en ook een prima waardeontwikkeling op langere termijn. Daarmee is het een uitstekende belegging voor onze institutionele opdrachtgevers.'
Syntrus Achmea RE&F neemt de bouwkavels over van gebiedsontwikkelaar Timpaan. De bouw van de woningen wordt de komende periode uitgezet.