NSI koopt kantoorgebouw in Amsterdam voor € 23,7 mln

Beursfonds NSI heeft het volledig verhuurde 8315 m² grote kantoorgebouw op de Derkinderenstraat 2-24 in Amsterdam West gekocht.

Het gebouw is aan zes partijen verhuurd en heeft een gemiddeld gewogen resterende looptijd van 5,5 jaar. Het kantoorgebouw is gebouwd in 2000 en heeft energielabel A. De aankoopprijs van € 23,7 mln k.k. genereert een bruto aanvangsrendement van 6% op de huidige huur en een rendement van 7,3% op de markthuur.

De transactie past binnen de strategie van NSI om selectief panden met waarde potentieel aan te kopen op groei locaties. Na deze aankoop vertegenwoordigt Amsterdam 50,6% van de kantoren en HNK portefeuille (dec 18: 49,8%). De aankoop leidt tot een beleningsgraad (LTV) van 38,5%, maar geplande verkopen gedurende het jaar zullen dit terugbrengen naar de onderkant van de bandbreedte van 35%-40%.

Anne de Jong, CIO van NSI: “De aankoop benadrukt onze sterke focus op Amsterdam. Wij zien hier meerdere manieren om waarde toe te voegen. We kunnen op termijn profiteren van hogere markthuren en we zien mogelijkheden om extra meters toe te voegen. De omgeving transformeert in snel tempo naar een multifunctioneel gebied en heeft perfecte transport verbindingen. Het object grenst aan de A10 en het nabij gelegen station Lelylaan heeft een trein en metro verbinding. Bovendien ligt de binnenstad van Amsterdam op 15 minuten fietsen.”

NSI is bij deze aankoop juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff, commercieel door CBRE en technisch door Savills. DRS trad bij deze transactie op als adviseur van de verkoper.