Koffiebranderij en restaurant geopend in fabriekspand Binckhorst

Op de Binckhorst in Den Haag is onlangs het nieuwe restaurant annex koffiebranderij Capriole Café geopend. Het is gevestigd in een gerenoveerd fabriekspand achter de Fokker Terminal. Minister Stef Blok heeft begin deze maand een handje geholpen met het koffiebranden tijdens zijn bezoek aan de Binckhorst.

Capriole Café wordt uitgebaat door de Voorburgse ondernemer Pascal Ultee en biedt plaats aan 55 gasten. Op het terras aan de Fokkerhaven en de Trekvliet zijn 60 extra plaatsen. Het familiebedrijf handelt sinds 1975 in koffie. Capriole Café bevindt zich vlakbij de Fokker Terminal, tegenwoordig een evenementenhal. De gemeente gaat het gebied rond de Fokkerhaven opnieuw inrichten en er worden ligplekken voor boten gecreëerd.

Nu is De Binckhorst nog een gebied met voornamelijk bedrijven en kantoren, waaronder veel leegstaande panden. De komende jaren zullen lege kantoren worden getransformeerd naar woningen en nieuwbouw gerealiseerd, de gemeente Den Haag dat er 2250 huizen bijkomen in het gebied. Zo ontstaat een mix van bedrijvigheid en wonen, direct tegen het centrum van Den Haag aan. De aanleg van de Rotterdamsebaan maakt de Binckhorst beter bereikbaar.

Met horeca en gebouwen voor creatieve start-ups is het gebied nu al aantrekkelijker geworden. Zo is sinds enkele jaren in het voormalige ketelhuis van de Cabellerofabriek het restaurant Mama Kelly gevestigd en de bierbrouwerij/bar van Compaan zit in een industrieel pand aan de Binckhorsthaven (Saturnusstraat). 

Verder bieden de Caballerofabriek en Binck36 onderdak aan tal van ondernemers en vormt Mooov aan de Binckhorstlaan (in het voormalige Marinekantoor) een brandpunt voor dans. In ateliercomplex De Besturing aan Saturnusstraat 89 zitten circa 30 ambachtelijke, creatieve gebruikers.