Opening zorgcluster Kerckebosch Zeist

Na ruim een jaar intensief bouwen is vrijdag 7 juli 2017 het nieuwe zorgcluster in de wijk Kerckebosch in Zeist opgeleverd.

Het cluster bestaat uit twee gebouwen die allebei een eigen invulling krijgen. Ze zijn ontwikkeld door TBI onderneming ERA Contour. Het eerste gebouw is gerealiseerd voor Green Real Estate en wordt gehuurd door particuliere ouderenzorgorganisatie Compartijn. Zij realiseert hier Huize Hoog Kerckebosch, 32 luxe woonzorgappartementen voor mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld als gevolg van een psychogeriatrische aandoening zoals dementie of somatische gezondheidsproblemen. 

In het tweede gebouw heeft zorginstelling Kwintes 38 appartementen gemaakt waar mensen beschermd kunnen wonen. 

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist
Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. Het zorgcluster is onderdeel van de vernieuwing. Gemeente Zeist en woningcorporatie Woongoed Zeist werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 800 tot 1000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder ten minste 45 vrije kavels. De buurten liggen tussen bos, heide en een parkachtig landschap en staan in directe verbinding met de Utrechtse Heuvelrug en Landgoed Heidestein. In het hart van de wijk ligt een centrale plek met alle voorzieningen. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Woongoed Zeist de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch (WOM Kerckebosch) op.