Impact Partnership ABP en bpfBOUW verricht eerste woningaankoop

Het Dutch Social Impact Real Estate Partnership dat Bouwinvest voor ABP en bpfBOUW beheert, koopt 249 betaalbare en duurzame nieuw te bouwen appartementen in het centrum van Rijswijk van ReShape Properties namens Beryllus De Terp Ontwikkeling.

Het project wordt gerealiseerd door Kondor Wessels Amsterdam en de oplevering wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2027.

Dit is de eerste aankoop van het Dutch Social Real Estate Partnership. Pensioenfondsen ABP en bpfBOUW kondigden in november 2023 aan dat zij samen € 400 mln willen investeren in betaalbare huurwoningen. Met dit partnership willen ABP en bpfBOUW woningen realiseren voor mensen met een lager en middeninkomen. Met de aankoop van de gebouwen Prins en Prinses, onderdeel van Hof van Rijswijk, zetten zij nu een eerste stap in het toevoegen van betaalbare woningen in het middenhuursegment.

Breeam Excellent

De appartementen die door het Partnership worden aangeschaft, hebben een oppervlakte van gemiddeld 63 m² en zijn ontworpen met een sterke nadruk op duurzaamheid en energie-efficiëntie. Het project heeft een Breeam In-Use Excellent label. De woningen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens en beginnende gezinnen. Bepaalde beroepsgroepen uit de gezondheidszorg, het onderwijs, de politie, brandweer en de bouw zullen voorrang krijgen op de woningen.

Maya Savelkoul, Fund Manager Dutch Impact Investments bij Bouwinvest: ‘Met deze investering maken we betekenisvolle sociale impact door het aanbieden van betaalbare, passende en gezonde woningen voor mensen die moeite hebben om een woning te vinden. Onze partners kunnen daarbij rekenen op een stabiel en zeker rendement met een laag risico, terwijl we tegelijkertijd bijdragen aan het versterken van lokale gemeenschappen.’