218 huurappartementen in PTT Sorteercentrum Utrecht

MidNed Projectontwikkeling heeft met aannemer Van Grunsven een overeenkomst gesloten voor de transformatie van het voormalige PTT Sorteercentrum naast Utrecht Centraal.

Het voormalig PTT Sorteercentrum is door MidNed Projectontwikkeling in 2016 aangekocht met de intentie dit leegstaande kantoorgebouw aan de Jan van Foreeststraat in Utrecht te transformeren naar een woongebouw met 218 huurappartementen. De bouwvergunning is inmiddels verleend en op 1 februari 2017 is er met Bouwbedrijf Van Grunsven een aannemingsovereenkomst gesloten. De oplevering van het project zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 plaatsvinden.

Het gebouw met een oppervlakte van circa 10.000 m2 bvo ligt pal naast het Centraal Station. In samenwerking met architectenbureau StrandNL heeft de ontwikkelaar een concept bedacht voor de appartementen dat uitgaat van 'een hoogwaardig afgewerkt woonmeubel waar alles in zit'. Het appartement is voorzien van een bed, een inloopdouche, een toilet en verschillende kastruimtes. De vrije hoogte van 3,5 meter wordt optimaal benut door de boven het meubel gecreëerde slaapruimte. De woningen worden gestoffeerd verhuurd.

De gevels worden geïsoleerd en volledig vernieuwd. Naast nieuwe kozijnen wordt de buitenkant voorzien van geglazuurde bakstenen met verschillende blauwgrijze kleurtinten. Op de bovenste verdieping komt een aantal grotere appartementen met een eigen dakterras. Bewoners van de kleinere appartementen kunnen gebruik maken van twee gemeenschappelijke dakterrassen. Naast de parkeervoorziening op het eigen terrein komt er in de kelder een fietsenstalling met plek voor circa 360 fietsen. Ook komen hier circa 150 bergingen. Bovendien wordt een aantal gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen gerealiseerd, zoals een wasruimte en een plek om te vergaderen of te werken.

Op de kop van het gebouw, bij de Kruisvaart, komt een terras aan het water. Het binnenterrein blijft dienst doen als parkeerterrein, maar wordt een stuk groener dan nu het geval is. Ook komen er zonnepanelen op het dak.

Laatste nieuws

Evenementen