Zinc betaalt ruim € 7 mln voor Julianakazerne

Stichting Zinc uit Amsterdam heeft € 7.025.000 k.k. betaald voor de aankoop van de Julianakazerne in Den Haag.

Een additionele vergoeding van € 3.050.000 is onder voorwaarde gesteld. Dat heeft het Rijksvastgoedbedrijf bekend gemaakt.

Het Rijksvastgoedbedrijf is de verkoper van de voormalige kazerne aan de Thérèse Schwartzestraat 15 in de wijk Benoordenhout. In november werd al bekend gemaakt dat Zinc het complex had gekocht na een openbare bieding. De prijs was toen nog niet bekend. Stichting Zinc is in 2011 opgericht is is gevestigd in Amsterdam Zuidoost, op hetzelfde adres als trustkantoor TMF.

Het 15.317 m² bvo grote complex krijgt een woonbestemming. Buro Sant en Co heeft, met opdrachtgever stichting Zinc en ZZDP Architecten, de tender voor de herbestemming van de Julianakazerne in Den Haag gewonnen. Deze voormalige kazerne aan de Thérèse Schwartzestraat zal worden getransformeerd naar een landgoedachtig complex met luxe woningen, goed aansluitend bij de prachtig groene omgeving van het Benoordenhout en Clingendael.

De Prinses Juliana Kazerne ligt direct naast landgoed Oosterbeek en Clingendael en is gebouwd rond 1940 naar een ontwerp van de Duitse architect Karl Gonser in de stijl van de Stuttgarter Schule. Het terrein waarop de kazerne is gesitueerd wordt langs de Thérèse Schwartzestraat omgeven door een gracht. De stenen bruggen over het water en de bastionvormige hoeken van de gemetselde grachtmuren geven het geheel een kasteelachtig karakter.

Het object bestaat uit een hoofdgebouw van twee bouwlagen en een losstaand L-vormige bijgebouw. Het hoofdgebouw en bijgebouw zijn in 1987 door middel van een in architectuur contrasterende uitbouw met elkaar in verbinding gebracht. Het terrein beschikt over ruime parkeergelegenheid. De Prinses Julianakazerne ligt op fietsafstand van het populaire winkelgebied Van Hoytemastraat. Tevens is het gebied goed ontsloten via de uitvalsweg A44 en de Utrechtsebaan.